Samtaleterapi
– en nyttig psykologisk terapiform til udvikling og indsigt.

Hvornår har man brug for at tale med en psykolog?

Nogle kan have brug for konkrete værktøjer til at arbejde med en angst, der forhindrer dem i at gøre ting, de gerne vil.

Nogle har brug for støtte og vejledning til at stå igennem en depression eller en stressproblematik.

Nogle kan have brug for hjælp til at få bearbejdet en voldsom oplevelse, eller en sorg.

Nogle kan have brug for at finde sine ben i rollen som nybagt forældre, og måske se oplevelser fra sin egen barndom i et nyt perspektiv.

Nogle mærker måske en mistrivsel i enten familielivet eller arbejdslivet og har brug for at blive klogere på hvad det er, der nager, for dernæst at kunne ændre på nogle ting.

I alle ovenstående tilfælde kan samtaler med et udenforstående, lyttende menneske med de passende faglige kundskaber være hjælpsomt – Og det kan du få hos mig.

 

Unge og større børn

Unge kan ligesom voksne få brug for hjælp til angst, stress og depression. Men også ting som mobning, at være usikker på sig selv, at ens grænser er blevet overskredet, bekymring for eller tab af nære familiemedlemmer, eller bearbejdning af forældres skilsmisse er temaer, jeg ser blandt de unge i min klinik.

Ved unge under 18 år har jeg som regel en forudgående telefonsamtale med en af den unges forældre samt løbende opfølgning ved behov, men i en balance, der samtidig sikrer, at den unge har et fortroligt samtalerum hos mig.

Jeg tilbyder samtaler med børn ned til 9-10 år indenfor visse problemstillinger, i tæt samarbejde med og ofte med deltagelse af forældrene. Omkring mindre børn tilbyder jeg råd og sparring til forældrene omkring børns trivsel, forældreskab og opdragelse.

 

Hvordan er det at gå til psykolog?

Psykologsamtaler kan foregår på mange måder, og min tilgang afhænger af hvad der passer til dig og din problemstilling.

Jeg arbejder med elementer fra både kognitiv og psykodynamisk psykoterapi, og inddrager gerne sammenhængen mellem vores krop og sind.

Hos mig taler vi ikke kun om det problem du kommer med, men også om dine styrker og de ting, der fungerer godt i dit liv. Det er nemlig ofte dér, vi kan finde hjælp til at overkomme problemerne.

Med nogle klienter bruger jeg visualiseringsøvelser, samtalekort, modeller på tavlen, eller hjemmeopgaver.

Hvis du pga. sygdom, geografisk afstand eller andre årsager ikke kan møde op i min klinik, tilbyder jeg også samtaler via telefon eller videokald.

For nogle kan det være svært at sidde og tale på et lukket kontor. Her vil det også være muligt, at vi tager samtalen på en gåtur.

Ring på tlf. 23 66 35 57 eller skriv til mig mail@psykologmette.dk, så finder vi sammen ud af, hvordan jeg kan hjælpe dig.